De ska basa över Träcentrums nya restaurang
Nu är det klart med bemanningen i Träcentrums nya restaurang. Det blir två Nässjöprofiler som kommer att ansvara för smakerna. Kökschefen Simon Alm och kocken Filip Sköld håller just på att finslipa konceptet som förstås har en doft av trä. ”Men det blir inte bara barkbröd”, lovar Filip.
-
Kökschefen Simon Alm och kocken Filip Sköld kommer att ansvara för konceptet och leveransen i Träcentrums nya restaurang.
-
Träcentrums konferens- och möteschef Karolina Månsson gläds över de nyrenoverade konferensutrymmena.
-
De renoverade konferensrummen har inretts med hjälp av ledande möbeltillverkare.
+2 -
Träcentrum har fått en uppdaterad grafisk profil.
-
Träcentrums vd Anna Werbitsch samt konferens- och möteschef Karolina Månsson ser fram emot att få inreda centrumhallen vars vackra trägolv har slipats och renoverats.
Efter att ha hållit stängt för renovering sedan i februari börjar nu konturerna klarna för Träcentrums nya restaurang. Serveringen kommer att drivas i egen regi och den första december började man servera Träcentrums konferensgäster. Den publika restaurangen i centrumhallen genomgår just nu en omfattande renovering med målning och omslipning av golv. Den kommer också att inredas med nya möbler och belysning.
– Träcentrums styrelse har under det senaste året genomfört ett omfattande strategiarbete som vi nu verkställer. Strategin är att skapa en samtida, attraktiv och relevant mötesplats som fungerar som ett skyltfönster för svensk möbelindustri, säger Träcentrums vd Anna Werbitsch Arnell.
Nyrenoverad konferens
Även de delar som inte hör till själva restaurangen kommer att inredas för att möta behoven hos besökare, konferensgäster och studerande. Karolina Månsson, som är chef för Träcentrums konferens- och restaurangverksamhet, berättar att den andra halvan av centrumhallen kommer att inredas för att kunna erbjuda ytor för affärsmöten, co-working eller en stunds studier eller eget arbete:
– Vi har även renoverat och uppdaterat våra konferensrum, nu återstår endast ett konferensrum samt konferensmatsalen. Självklart med möbler från svensk möbelindustri.
Två Nässjökockar
Den nya restaurangen kommer att välkomna även externa gäster och beräknas stå klar någon gång under första halvåret 2025. För det kreativa och den dagliga driften ansvarar två Nässjöbördiga matkreatörer. Simon Alm kommer att axla ansvaret som kökschef och Filip Sköld är anställd som kock. Simon Alm har jobbat som kock på flera kända à la carte-restauranger i Jönköping. Filip har jobbat som kock i Oslo och har även storkökserfarenhet efter kockjobb i såväl Nässjö som Eksjö kommuner. De kompletterar varandra väl i en verksamhet som ska möta behovet hos många olika typer av gäster. Man har också ambitionen att skapa en destination.
Trä på tallriken
– Jag ser fram emot utmaningen att få vara med att skapa en restaurang som är unik, säger Filip med hänvisning både till den mångsidiga verksamheten och det koncept som de båda matkreatörerna just nu håller på att jobba fram tillsammans med ledningen.
– Det blir en korsning mellan husman och bistro. Du ska kunna komma hit för att äta en riktigt bra lunch. Vi kommer att ha mat och menyer som speglar Småland och Sverige, baserade på när- eller svenskproducerat i största möjliga utsträckning. Alltid med en twist och visuellt tilltalande, förklarar Simon.
– Det kan nog bli ett och annat inlagt granskott, att vi röker med alspån eller ringlar lite granolja över desserten. Men det blir inte barkbröd varje dag, lovar Filip.
Dela nyheten
Dela gärna nyheten på sociala medier och till personer du tror skulle uppskatta den.