Bröderna Daouds hjärtan klappar för Nässjö
Nu är det 30 år sedan familjen Daoud drog i gång Pizzeria Viktoria i Nässjö. I dag driver de tre bröderna Daoud en växande verksamhet med Viktoria och Godisgruvan i fokus. Så vad händer nu? ”Vi koncentrerar vår verksamhet till Nässjö. Nässjö är staden som vi älskar och det är här som allt händer”, säger Roland Daoud.

Den här veckan är det prick 30 år sedan som Zohair Daoud drog i gång Pizzeria Viktoria på Queckfeldtsgatan i Nässjö. Viktoria är numera en Nässjöklassiker och en del av bröderna Roger, Roland och Robbans affärsverksamhet. En annan del i stark tillväxt är godisbutiken Godisgruvan som de drog i gång uppe på Sörängsområdet för snart två år sedan. Ett sätt att bredda verksamheten som dessutom går riktigt bra.
– Pizza och godis – det är ju faktiskt allt man behöver i livet, skrattar Roger.
Strategi för generationsskifte
Generationsskiften kan vara knepiga, men pappa Zohair hittade en perfekt lösning.
– I takt med att vi gick ut skolan fick vi, var och en, erbjudandet att gå in i verksamheten med varsin tredjedel. Men det var aldrig något tvång. Vi fick chansen att prova oss fram med andra jobb men det var ändå i detta som vi landade, berättar Roland.
– Jag har verkligen valt det här och älskar mitt jobb, konstaterar Robban och tillägger att det här med att driva företag ihop med brorsorna inte är så dumt:
– Eftersom vi hjälps åt så har vi också haft möjligheten lägga upp vardagen och livet som de flesta andra. Vi har haft lite av ett ”Svensson-liv” med någorlunda fasta arbetstider och några veckors semester.
Börjar bygga egna spett igen
Verksamheten har organiserats utifrån vars och ens kompetens och intressen vilket har gett tid och kraft för affärsutveckling.Satsningen på Godisgruvan har varit så framgångsrik att bröderna Daoud har bestämt sig för att satsa helhjärtat på Nässjö. Tidigare har de varit delägare i en pizzeria i Nybro som de nu har valt att lämna för att kunna koncentrera sig på Nässjö. Efter att ha pendlat till Nybro kommer Roland att jobba heltid i Nässjö vilket innebär mer tid för affärsutveckling och marknadsföring.
– Nu när vi får mer tid att jobba tillsammans kommer vi också att bygga våra egna kebabspett igen, säger Roger.
Pippi på Pizza
Drivkraften bakom företagandet är gemensamt för dem alla tre.
– Relationsbyggandet. Att man lär känna sina kunder, säger Robban – och Roland håller med:
– Jag har tappat räkningen på alla nya vänner som jag har fått på grund av det här stället. Och då menar jag vänner som jag även umgås med privat.
Engagemanget i Nässjö tar sig också uttryck i företagets HR-strategi. Bröderna Daoud vill vara en positiv kraft i samhället genom att erbjuda unga jobb och möjlighet att växa in i arbetslivet.
Och den här helgen är det alltså dags att fira med medarbetare, stammisar och nya kunder. Bröderna Daoud har bullat upp med massor av erbjudanden på Viktoria.
Men vilken är favoritpizzan?
– Våra egna förstås, säger Roland:
– Vi har varsin kebabpizza. Min är med sallad, Rogers är med pommes och Robban toppar med både pommes och sallad!
Dela nyheten
Dela gärna nyheten på sociala medier och till personer du tror skulle uppskatta den.