Sandstedt El satsar framåt i ombyggda lokaler

2 min läsning Publicerad 9 september 2024

Nässjöfenomenet Sandstedt El växer vidare i om- och tillbyggda lokaler. Samtidigt centraliserar man och flyttar kalkyl, ekonomi och utbildning till Nässjö.

”När konjunkturen vänder står vi väl förberedda”, säger grundaren Patrik Sandstedt

  •  data-srcset

    Med om- och tillbyggda lokaler är Sandstedt Ek redo för framtiden, konstaterar Patrik Sandstedt, här vid den nya entrén.

  •  data-srcset

    Från och med nu är alla medarbetare på kalkylavdelningen samlade i Nässjö. Från vänster Jonas Ljungqvist, Jesper Glader och Erik Jarl.

  •  data-srcset

    Det tidigare kallagret har förvandlats till lunchrum för personalen.

    +1
  •  data-srcset

    Övningsområdet på gården inkluderar även en solcellsanläggning. Tekniken utvecklas i raketfart och därför har Sandstedt El också tagit höjd för ett utbildningscentrum när man byggde till.

  • Med om- och tillbyggda lokaler är Sandstedt Ek redo för framtiden, konstaterar Patrik Sandstedt, här vid den nya entrén.

Under ett års tid har Sandstedt El byggt om sitt huvudkontor i Nässjö.
Drygt 400 kvadratmeter har byggts om och 70 sprillans nya kvadrat har byggts till. Bakom förvandlingen står lokala Byggkompaniet. Syftet har varit att skapa en attraktiv arbetsmiljö och ännu bättre flöden för medarbetarna i jobbvardagen. 

– Det är prio ett. Sandstedt El ska vara ett schysst och bra företag att jobba på. Vi är väldigt måna om att våra medarbetare ska trivas. Men den här investeringen innebär också att vi står väl förberedda med lokaler när konjunkturen vänder och vi behöver nyanställa, säger Patrik Sandstedt.

Skapar utbildningscentrum

Sandstedt El, som startades av Patrik år 2000, har utvecklats rejält. Första året var Patrik ensam i firman, nu har han ett 50-tal kollegor. Genom nyetableringar och förvärv har Sandstedt El också växt till en hel företagsgrupp; förutom i Nässjö finns man också i Habo, Jönköping och Vimmerby.   

Nu växlar man alltså upp med större och helrenoverade lokaler i Nässjö. Ombyggnationen har gett bättre flöden med en ny groventré som har access både till lager, omklädningsrum och tvättrum. Ett tidigare lager har gjorts om till ett fräscht lunchrum, huvudentrén har byggts om och till och på övervåningen finns nya rum för kontor, möten och utbildning. Ute på gården har man också en ny utbildningsanläggning för solceller.

– Vi jobbar i en bransch där kunskap är färskvara. Därför etablerar vi ett utbildningscentrum här i Nässjö. Tanken är att våra medarbetare på samtliga kontor ska kunna komma hit för regelbunden vidareutbildning, förklarar Patrik.

Korta vägar och snabba svar

Samtidigt centraliseras kalkylavdelningen och ekonomiavdelningen till Nässjö, så att medarbetarna inom de olika funktionerna sitter samlade. Kalkylkillarna Jonas Ljungqvist, Jesper Glader och Erik Jarl är nöjda med upplägget.

– Vi märker redan att det fungerar väldigt bra och är lättare att fördela resurserna när vi sitter tillsammans, jämfört med när vi satt utspridda på tre kontor. Vägarna blir kortare och svaren snabbare – och det vinner förstås kunderna på, säger Jonas Ljungqvist.

Det här är några av de senaste årens spännande händelser!

2024
Krösatågens nya tågdepå invigs. Härifrån servas Krösatågstrafiken i fyra län.
Polisens satsar på nya lokaler och nyanställer i Nässjö. Härifrån servas Östergötlands, Södermanlands och Jönköpings polisområden.
Advisorgruppen etablerar nytt regionkontor i Nässjö

2023
Återvinningskoncernen Vinning flyttar sitt huvudkontor till Nässjö.

2022
Omexom beslutar att flytta två av sina regionkontor samt sitt utbildningscentrum för sina 2500 medarbetare till Nässjö.
Region Jönköping beslutar att förlägga ett stort länsarkiv för regionens tre sjukhus till Nässjö.

Advisor-gruppen etablerar nytt regionkontor i Nässjö.

JYSK etablerar ett nytt utbildningscentrum i Nässjö. Här ges retail- och managementutbildningar för 2000-3000 medarbetare i Sverige och Finland.